KAKO POSTATI MILIJARDER U POZNIM GODINAMA? Jedan od njih otkrio je svoju tajnu uspeha

Osnivač i predjednik firme Competitive Foods Australia, 82-godišnji Jack Cowin u Australiji upravlja Burger Kingom pod nazivom Hungry Jack’s.

Pre nego je osnovao tu firmu, 1969. je kupio KFC restoran za 100 hiljada dolara. Danas njegova firma vredi više od tri milijardi dolara i donosi više od 300 miliona dolara godišnje.

Poručio je da nikada u životu nije zapravo radio, jer je u svome poslu uvek uživao. To je, kaže, tajna njegova uspeha.

Cowin je najveći deoničar i Domino’s Pizze u Australiji, a finansijski podupire i tvrtku v2food osnovanu 2019. godine koja proizvodi biljne zamene za meso. Pre nego što je osnovao Hungry Jack’s, Cowin je u Australiji 1969. otvorio prvi od mnogih Kentucky Fried Chicken (KFC) restorana, a da bi australsku franšizu KFC-a koja je obuhvatala 55 restorana, 2013. prodao za 71 milijun dolara firmi Collins Foods.

Kao dete, Jack Cowin čistio je sneg za novac, dostavljao novine i prodavao božićne čestitke, a kad je navršio dvadesetu, umesto čestitki počeo je prodavati hamburgere. Odrastajući u Kanadi, Cowin je rano shvatio da želi slobodu u životu. Njegov otac bio je zaposlen u Ford Motor Companyja i morao je često putovati zbog posla, piše cnbc.com.

– Kada radiš za veliku korporaciju, ona odlučuje gde ćeš biti i šta ćeš raditi, a kao dete, želeo sam imati slobodu, raditi ono što želim. Mislim da sam to shvatio relativno rano, jer sam video da je tata delovao kao da je na radnoj traci, rekao je Cowin koji se 1969. s porodicom preselio u Perth, gdje je otvorio svoju prvu franšizu KFC-a. Danas 82-godišnji milijarder posjeduje više od 380 lokacija Hungry Jack’s restorana, prema službenom predstavniku firme.

Na pitanje o tajni svog prodajnog uspeha odgovorio je kako je tajna jednostavna; što god se radi, treba se raditi vrhunski.

Dodao je kako kada osoba ne oseća razliku između posla i igre, na pravom je mestu te da nikada u životu nije radio jer je u svemu uživao.

Bilo je to poput bušenja nafte i pronalaska izvora ‘iz prve’ – neverojatan uspeh.

Nakon toga otvoriš još dva restorana, uđeš u biznis s hamburgerima, a onda dolaze picerije, proizvodnja hrane i danas je taj posao vredan tri milijarde dolara, s godišnjim prihodom od 300 miliona dolara, zaključio je 82-godišnjak.

Tagovi:

Pročitajte još: